Hvilke muligheder har jeg, når jeg står i RKI?

Det kan være svært at tegne nye abonnementer, lave et benzinkort, eller optage lån hvis man er registreret i RKI. I det hele taget bliver ens hverdag bare mere besværlig gjort. Det kan få konsekvenser for familielivet da det er noget som de fleste vil føle sig tynget af, og så levere man måske ikke det mentale behov hjemme hos familien, og det kan mærkes, og måske fører længere endnu.

Nogle kan måske føle sig lettere desperate for at komme ud af RKI-registeret igen, men hvordan skal man gøre det hvis ikke man kan låne penge nogen steder? Se det er et godt spørgsmål, som denne artikel vil give dig svar på.

Hvis du er registreret i RKI-registret, men gerne vil ud af det igen, så kræver det 1 af 3 muligheder.

  • Du betaler hvad du skylder
  • Du får lavet nogle realistiske afdragsordninger
  • Vent 5 år på forældelsesfristen

Den sidste mulighed er lang tid at vente på, hvis man har lidt moralske skrupler tilbage, og gerne vil ud af RKI-registret så hurtigt som muligt.

De 2 første muligheder er til at se sig ud af. Dog kan det være du ikke har de økonomiske midler til at betale det du skylder. Men frygt ikke, det er der råd for.

I dag er det nemlig sådan at flere og flere låneudbydere også mener at selv om du er registreret som dårlig betaler, så kan man godt låne dig penge alligevel.

Jamen hvad kræver det så at kunne låne penge trods en RKI-registrering?

Reelt set kræver det ikke så meget andet end det du skal levere til en låneudbyder, hvis du ville optage et almindeligt forbrugslån. Dog kan det være at enkelte låneudbydere gerne vil have ekstra sikkerhed for hvem du er, og måske vil der også være nogen som vil have at du stiller med en kautionist for lånet.

Låneudbyderne er mange, som gerne vil have dig som kunde selvom du er registreret i RKI-registret.

I dag er det at være blevet erkendt som dårlig betaler ikke af samme betydning som for år tilbage. I dag vil man med gennemsigtighed i sin privatøkonomi, og realistiske afdrag, også kunne komme ud af RKI-registret. Dette kræver dog som regel lidt vilje fra din debitor (ham du skylder penge). Han skal godkende den afdragsordning du vil lave med ham, og samtidig skal han have indblik om det også er en realistisk afdragsordning du vil lave med ham. Det kræver som oftest at man har styr på sin økonomi, og det kan man nemt gøre hvis man laver et budget over sin økonomi.

Når man viser man har styr på sin økonomi, så bliver dem der skal låne dig penge så glade, for det giver en tryghed for dem at du har styr på det.

Jo mere avanceret man kan gøre det, jo mere viser det at du har lavet en fejl ved ikke at betale den regning som du er blevet registret for i RKI-registret. Og det gør det nemmere for låneudbyderen at sige ja til din låneansøgning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *