Hvad bruges en skibsklokke til?

En skibsklokke kan bruges til mange ting og er for dig måske også bedre kendt som en barklokke, da man ofte ser skibsklokker hænge i barer og på værtshuse rundt om i landet. Her bruges skibsklokken til at adviserer baren om at man gerne vil give en omgang til alle når man ringer med den.

På et skib bruges skibsklokken til kommunikation mellem besætningsmedlemmerne ombord, det er i hvert fald den oprindelige brug af en skibsklokke. I dag bruges skibsklokken ikke i ligeså høj grad da man har anden teknologisk kommunikation tilgængelig, og på mange både og skibe hænger den blot til pynt.

Hvad koster en skibsklokke?

En skibsklokke koster fra et par hundrede kroner af og helt op til flere tusinde kroner fra ny af. Her afhænge prisen mest af alt af størrelsen, men materialet og kvaliteten har selvfølgelig også en lille betydning.

Brugte skibsklokker og gamle skibsklokket sælges også på diverse brugtplatforme som DBA, her skal du dog ikke være sikker på at du finde en skibsklokke der er meget billigere, da de for interesserede købere ofte er antikke. Til gengæld kan du finde en skibsklokke med masser af historie fra det skib det engang har hængt på.

Du kan altid finde priser på skibsklokker på Skibsklokker.dk.

Hvad er skibsklokker lavet af?

Skibsklokker er lavet af messing. De er enten lavet af bare messing el. også forkromet messing. Det er med til at give den helt rigtige klang når man ringer med klokken enten på et skib el. på en bar.

Hvad hedder dimsen inde i en klokke?

Den “dims” der hænger inde i en klokke, som man hiver i når klokken skal ringe hedder en knebel el. en klokkeknebel. De fås i mange forskellige udgaver og størrelser alt efter den klokke de skal passe til.

Nu ved du lidt om skibsklokker og barklokker og kan med ro i sindet fortsætte din dag uden at spekulere over dette længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *