Gør noget nyt ud af din sundhed i 2019

Hvis du ikke kan klare ordet sundhed, så er du havnet på den forkerte blogartikel. Denne skal nemlig handle om, hvordan man får mere ud af sundheden i det nye år. Det handler dog ikke bare om broccoli og ingefær, men i høj grad også hvordan man lægger sit fokus, hvilket ofte er endnu vigtigere.

For hvis man ikke har fokus det rette sted, vil det sikkert alligevel ikke føles som en ret god form for sundhed. Så hvis man i hele verden allerbedst kan lide at læse om de nye transfers inden for fodbold, så er det altså ikke noget, man skal stoppe med, bare fordi det måske ville være sundere at løbe en tur. Sørg i stedet for, at der er plads til begge dele – sundhed og fornøjelse. Og hvorfor ikke også forsøge at kombinere det, nu vi er i gang.

Motion kan sagtens være sjovt

Oftest er kost og motion de to store fokusområder, når man taler om sundhed, og vi starter med motionen, som selvfølgelig har stor betydning for os alle sammen. Igen handler det dog om, hvor man lægger fokus, og selvom denne artikel ikke vil tale alt for meget om mental sundhed, så har det alligevel rigtig meget at sige, hvor man er mentalt.

Hvis man tænker, at træningen nærmest bare er en pinsel, og man udelukkende gør det, fordi det er nødvendigt, så får man selvfølgelig ikke ret meget positivt ud af træningen udover måske et resultat på vægten. Hvis man derimod vælger at gøre motionen sjov, så bliver det lige pludselig en super god oplevelse at være afsted.

Har du eksempelvis tænkt på, at du sagtens kan gøre andre ting, mens du dyrker motion? Det kunne være, at du sidder på kondicyklen, mens du ser fodboldkamp. Du kan sagtens følge med, og så slår du ligesom to fluer med et smæk. Det kunne også tænkes, at du tager en tur på romaskinen, imens du følger med i din favoritserie, som du ikke har kunnet se på andre tidspunkter.

Skal træningen helst ikke foregå i hjemmet, så gør det sjovt alligevel. Det kan du eksempelvis gøre ved at træne med andre, fordi et socialt projekt stort set altid er lidt sjovere at være en del af. Det gælder, uanset om det er i løbeklubben eller på et crossfit-hold.

Sund mad er god mad

Vi er kommet til kosten, og det er en stor hurdle for rigtig mange. For selvom man måske ved, hvad typisk sund mad er, så er man bare ikke ret stor fan af det, og det ender måske derfor med, at man går tilbage til de usunde vaner.

Denne tankegang skyldes dog igen ofte et forkert fokus, og at man simpelthen ikke ved godt nok, hvordan man gør sund mad lækker. Det kan man eksempelvis lære om på blogs eller ved at tage et hurtigt kursus, hvor man lærer at lave sund mad til sig selv og måske også familien. Det er givet godt ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *