Godt at vide som udeboende studerende

Når man flytter hjemmefra, er der pludselig mange ting, man skal have styr på. Økonomi, madlavning og rengøring. Ting, som man måske ikke har været vant til at skulle klare på egen hånd. Nogle er endda nødsaget til at tage et fritidsjob for at tingene kan løbe rundt.

Der bliver så lige skruet en tand op for ansvaret, når man starter på studie. Her skal man nemlig også sørge for at have styr studiet. Samtidig står man og stirrer direkte ind i det ukendte land, når man er færdig med at studere.

Derfor er det en god idé at være medlem af en a-kasse

Som studerende tilbyder de fleste a-kasser, at man kan oprette sig gratis. På den måde er man sikret, når man er færdiguddannet. En a-kasse tilbyder nemlig dagpenge, når man står uden arbejde. Dette gælder så længe, du har været medlem af a-kasse et år, inden du er færdiguddannet.

Når man har den mulighed som studerende, er det oplagt at finde den bedste a-kasse for dig og dine behov. Her kan man kigge på priserne, og hvilken type a-kasse, det er. Prisen er vigtig at overveje. Det kan nemlig godt være, at det er gratis som studerende, men så snart du er færdiguddannet, skal du betale.

Den rette til din stilling

Nogle a-kasser har specialiserede sig i specifikke jobkategorier. På den måde kan de udføre den bedste service for deres medarbejdere. Det kan være, du kan finde en a-kasse, der giver mening for lige præcis din uddannelse. Så har du et solidt sikkerhedsnet, når du er færdiguddannet.

A-kassen kan også kombineres med en fagforening, der også kan hjælpe dig i dit fremtidige liv på arbejdsmarkedet. Med en kombination af de to, er du både sikret, hvis du går arbejdsløs, og hvis du får et job. En fagforening hjælper dig nemlig med at sørge for at dine løn- og arbejdsvilkår er i orden.

Indretning i høj kvalitet

Når man flytter i lejlighed, lige meget om man gør det alene eller med andre, så er indretningen vigtig. Det er her, man virkelig har en mulighed for at gøre lejligheden til sin egen. Indretningen kan gøre en forskel i, hvorvidt du føler dig hjemme eller ej.

Som studerende har man sjældent råd til at flytte. Derfor er det vigtigt, at man indretter lejligheden sådan så man kan blive boende der i mange år. Det kan man bl.a. gøre ved at købe inventar af høj kvalitet. Fx kan man købe en Bodum stempelkande. Den gode kvalitet kan smages i kaffen, som skal hjælpe dig som studerende til at klare dig igennem dine studier.

Stempelkanden er en god investering, da koffein først og fremmest kan hjælpe dig igennem de lange nætter med opgaveskrivning. Den er også oplagt at have, når studiegruppen kommer på besøg. Du kan byde dem på en kop kaffe, så I sammen kan energi og overskud til at få styr på studierne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *