Går tvivlen til skamme inden folketingsvalget

Det er sundt at tvivle og det er sundt at sætte spørgsmåltegn. Det kan man kun blive klogere til. Men det er også sundt, at tage en beslutning på et godt grundlag. Den 1. november er der valg til det danske folketing, og aldrig tidligere har så mange planlagt, at skifte parti i forhold til seneste valg. Men det er godt, at vælge at skifte på et oplyst grundlag.

Høj valgdeltagelse i Danmark

Det danske folketing er Danmarks parlamentariske kammer. Det er den lovgivende forsamling i Danmark. Folketinget består af 179 mandater, heraf to valgt i Grønland og to valgt på Færøerne. Der skal altså 90 mandater til at få noget gennemført i det danske folketing. Folketinget, der holder til på Christiansborg på Slotsholmen midt i København, repræsenterer en stor del af den danske befolkning. For der er traditionen tro en høj valgdeltagelse ved de danske folketingsvalg. Oftest er den over 85 procent, hvilket er blandt de højest i verden. Noget vi skal huske at være stolt over.

Find den folketingskandidat der matcher dig bedst

Det er meget sjældent at man kan finde en folketingskandidat, der på alle områder matcher alle de meninger og holdninger man har. Men man må gå efter at finde den kandidat, som man har mest til fælles med. Eller ihvertfald et parti, hvor dine holdninger matcher. Den letteste måde at gøre dette på er at benytte en af de sites online, hvor du kan matche dine holdninger med de forskellige folketingskandidater.

Den demokratiske proces

Mange kalder en valgdag for demokratiets festdag. Og det er en god betegnelse, for vi skal huske at fejre at vi har et velfungerende demokrati i Danmark. At alle kan stemme til et parlament er en grundlæggende ting for et demokrati, men er ikke en givet ting over hele verden. Så det er vigtigt at værne om vores demokrati og deltage i den demokratisk proces. Altså du skal huske at stemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *