Forskøn haven med frugttræer og buske og brug frugt i madlavningen

Frugt er både sundt og lækkert, og det kan bruges til mange ting. Mange Danskere har gode minder med frugt, og det kan for eksempel være at man havde et helt særligt æbletræ ved barndomshjemmet. Frugt kan siges at være naturens eget svar på slik, og frugt fra supermarkederne kan sjældent hamle op med den friske frugt i baghaven. At gå i haven kan være en fantastisk hobby, og ved at have frugttræer og buske, kan man få fornøjelsen af at lære nye ting om både planter og madlavning.

Dyrk din egen friske frugt derhjemme

Det bliver hele tiden mere og mere populært at lære om, hvordan man kan leve både sundere og mere miljøvenligt. At have frugttræer som producerer frisk frugt hver sæson, kan man gøre noget godt for miljøet. Hvis man kan undgå at skulle købe æbler i plastikindpakning, så skåner man miljøet. Ved at have et frugttræ, får man også en ny relation og en ny måde at tænke over sin mad.

Skaf for eksempel familiens eget æbletræ, så du kan plukke et helt friskt ananas æble, når det passer dig hver sæson. Du kan købe frugttræer og andre haveplanter over nettet, og ofte til fordelagtige priser. Det handler bare om at komme i gang på det rette tidspunkt, så find det frugttræ som du ønsker i haven, og find frem til hvornår det skal sættes i jorden.

Lær noget nyt om madlavning

Madlavning skulle helst være en fornøjelse, men for mange kan det virke en smule uinspirerende. Ved at bruge frugt i sin mad, eller ved at have frugt som et element i desserten, kan man tilføje frisk og sund smag til sine retter. Find en hindbærbusk og køb den på et tidspunkt som passer med, at du kan plante den i din have. Køb hindbær her, og giv din have et smukt element som oven i købet giver frugt hver sommer. Det kan tage et stykke tid, inden planten er helt etableret og giver store mængder frugt, men det er helt sikkert ventetiden værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *