Få styr på græsplænen – Nødhjælp til din plæne

De fleste mennesker, der ejer et hus, ejer tilmed en have. Det er meget vigtigt, at man sørger for at pleje og vedligeholde sin græsplæne. I hvert fald hvis man gerne vil have, at den fremstår flot, jævn og grøn. Men hvordan får man egentlig styr på sin græsplæne, hvis den ikke længere er særlig pæn at se på? Der findes heldigvis et par simple tips i forbindelse med dette, så du behøver slet ikke at gå i panik. Læs med her i artiklen, hvor du vil blive introduceret for en nødhjælp til din plæne. Det kræver ikke mere end et par simple råd, før du kan få styr på din græsplæne igen.

Giv din græsplæne gødning tre gange årligt

Hvis din græsplæne ikke længere er pæn og grøn at se på, er det blandt andet vigtigt, at du giver den noget gødning. Man bør gøde sin græsplæne tre gange om året i henholdsvis april, juni og august måned. I den forbindelse er en god huskeregel, at du skal sprede to kilo gødning per 100 kvadratmeter i din have. Herudover er det også en god idé at så plænen, og i den forbindelse er det vigtigt, at du sørger for at sprede frøene med let hånd, og at du højest anvender to kilo per 100 kvadratmeter. Du vil opdage, at det ikke er ret meget. Omvendt er der absolut ingen grund til, at du overdriver, da græsfrø er ret dyre.

Spred jord over græsset – brug sandblandet kompostjord

Vil du gerne have styr på din græsplæne, er det desuden en rigtig god idé at sprede jord over græsset. I den forbindelse bør du anvende sandblandet kompostjord, og du kan endvidere med fordel lufte din græsplæne. Det skal dog nævnes, at dette kræver lidt ekstra af dig, eftersom det er hårdt arbejde. Det kræver desuden et særligt redskab, som er udstyret med en rive på den ene side og et skær på den anden. Hvis man ikke lufter sin plæne, vil vand og næring ikke kunne komme ned til rødderne i jorden. Hvis du synes, at det lyder uoverskueligt, kan du også vælge den lette løsning, som vil være at leje en plænelufter. Det kan du gøre i de fleste byggemarkeder og havecentre.

Anvend topdressing for en mere jævn plæne

Det er desuden vigtigt, at du ikke klipper græsset på din plæne for kort. I den forbindelse anbefales det af eksperter, at man kun klipper græsset ned til 3,5 centimeter. Herudover er det en rigtig god idé, hvis man slår sin plæne en gang om ugen. Det får man nemlig det flotteste resultat af. Hvis din græsplæne virkelig har behov for pleje, fordi den er ujævn, kan du også med fordel anvende topdressing. Hvis du vil bruge topdressing, er det vigtigt, at du først og fremmest klipper dit græs, og herudover skal du lufte græsplænen, så du løsner alt mos. Hernæst skal mosset selvfølgelig fjernes, og så er du endelig klar til at udlægge topdressing. Læs hvordan man bruger topdressing her, så du kan få en mere jævn græsplæne igen, der er pæn at se på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *