Få øjnene op for vegansk makeup

Vegansk makeup lyder måske som noget sært eller fremmed noget.. Det var sådan jeg tænkte første gang jeg hørte om det. Men sådan tænker jeg ikke længere. Jeg har nemlig fundet ud af at vegansk makeup har nogle fordele, som stemmer meget overens med den måde jeg tænker på. 

Hvad gør vegansk makeup til et bedre valg?

Altså at det er vegansk betyder jo, at der ingen dyr har været involveret i fremstillingen. Det betyder at der ikke er brugt nogle dele fra dyr i selve makeup’en, hvad enten det er en mascara eller eyeliner osv. Og så betyder det samtidigt at, man ikke har testet makeup’en på dyr. Og det tror jeg vi er mange der synes er positivt. Makeup industrien har nemlig desværre en lidt skidt historien med at teste makeup på dyr. Hvis man kan undgå at dyr lider overlast, så vil jeg gerne gøre det jeg kan.

Naturlig makeup er bedre for din hud

Da jeg fandt noget vegansk makeup på en side for miljøvenligt tøj, fandt jeg ud af at der faktisk er nogle gode bonus ting, der følger med når du vælger vegansk makeup. Dem der har dyrenes velbefindende for øje, har samtidig dit velbefindende for øje, det betyder at når du vælger vegansk, som oftest også får makeup uden kemi med i købet. Og det er jo en god kombination. Den kemi der bruges til at fremstille makeup kan nemlig være ret hård for ens hud, nogle gange. Jeg prøver derfor altid at sørge for jeg ikke spiser eller bruger makeup, der indeholder noget skadeligt.

Et mere ressourcebesparende valg

Udover at det er bedre for din hud, og ikke går ud over nogle dyr at fremstille den slags makeup, så er fremstilling af vegansk makeup også mindre ressourcetungt at lave. Du vil opdage at vegansk næsten altid også er økologisk makeup, hvilket indikerer at det sparer miljøet for den kemi og sprøjtemidler der eventuelt bruges til at gro og passe på de ingredienser der puttes i makeup’en, og altså på din hud. Du kan derfor forvente at din hud vil sætte stor pris på et mere naturligt produkt. Du kan prøve det hvis du gerne vil gøre noget godt for din hud, og for dyr samtidigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *