Er du træt af det forfærdelige svineri fra fyr eller brændeovn? Kig her!

Træpillefyret har erstattet oliefyret på mange landejendomme, ligesom enkelte byhuse også anvender pillefyr. Det er meget bedre for miljøet, og så er det nemmere at håndtere. Det er også en del billigere at fyre med træpiller end at bruge olie som varmekilde.

Der er dog et minus ved at bruge træpiller: De sviner. Det samme gælder for brændeovne, og da disse står inde i huset, så er det ikke så ønskeligt. En askesuger vil være den praktisk gode løsning på dette problem.

Vinterhygge foran brændeovnen

Det er vældigt hyggeligt at tænde op i brændeovnen på en kold vinterdag. Sidde med benene oppe i sofaen, under tæppet og med en kop lækker varm kakao i hånden. Nyde de levende flammer fra brændeovnen, der laver dansende skygger på væggene og lyser rummet op i et hyggeligt, varmt skær. Du nyder afslapningen og skal lige smide lidt mere brænde eller træbriketter i brændeovnen, fordi den er ved at gå ud. Men hov – i det øjeblik, hvor du åbner lågen, så vælter det ud med aske.

De fleste har sådan et stativ stående ved brændeovnen, hvor der blandt andet er en lille skovl. Den kan da lige tage det værste aske, men der vil stadig ligge en del tilbage. Det er rigtig ærgerligt, hvis du lige har støvsuget gulvet. Asken vil nemlig hurtigt hvirvle rundt over det hele.

Bruger du en kost og et fejebræt, så kan du være sikker på, at der hvirvler aske op i luften. Løsningen er derfor en askesuger. Denne fungerer lidt på samme måde som en støvsuger. Den er blot beregnet til at kunne håndtere asken.

Hvilken askesuger eller askestøvsuger skal du vælge?

Når du har besluttet dig for, at du vil have fat i en askesuger, så start med at afstemme dine behov. Der findes både askesugere og askestøvsugere. Askestøvsugeren er en større maskine, der egner sig særligt godt til de store opgaver såsom at rense et pillefyr.

Har du blot brug for hjælp til at fjerne aske fra brændeovnen en gang imellem i sommerhuset, så kan en askesuger være løsningen for dig. Askesugeren virker i samspil med din almindelige støvsuger. Her sætter du blot slangen fast på askesugeren, der fungerer som en lukket bøtte, der indkapsler asken. Hvor vidt du gerne vil bruge en askesuger eller en askestøvsuger inde i din almene bolig er en smagssag. Begge typer kan bruges og udfører samme opgave.

Kraftig eller lille maskine med en stor eller lille beholder

Vær opmærksom på, at der er forskel på størrelsen af beholderen til aske på de enkelte modeller. Du kan få dem med en kapacitet på helt op til 20 liter. Dette er meget praktisk, hvis du skal rengøre fyret, men det kan måske virker lidt klodset, hvis den skal bruges til brændeovnen indenfor og stå inde i boligen. Husk også at vurdere sugeevnen. Vil du gerne have en kraftig maskine, så bør du kigge på en med omkring 2000 watt i sugeevne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *