Det skal der til for at lave den perfekte flødebolle

Har du nogensinde prøver kræfter af, med det lave dine egne flødeboller? Hvis du har, har du måske oplevet, at det ikke bare er sådan lige til. Der er nemlig flere forskellige elementer, som er essentielle for at kunne lave den helt perfekte flødebolle. Overtrækschokoladen skal være god, skummet skal side lige i skabet, og så skal bunden naturligvis også spille. Der er mange forskellige ting som skal være på plads, i en så lille og simpel dessert. Men faktisk er den slet ikke så simpel som den ser ud, for hvis du bare har en af de 3 ting forkert, kan det ødelægge hele flødebollen.

Ønsker du at lære at lave den perfekte flødebolle, kan du evt. tage et flødebollekursus. Find det bedste flødebollekursus nær dig på https://www.flodebollekursus.dk/. Du finder kurser både i Jylland, på Sjælland og Fyn.

 

Chokoladeovertræk

En vigtig del af den perfekte flødebolle er chokoladeovertrækket. Det skal værd sprødt, og give det helt rigtige knap når tænderne sættes i det. For at gøre det, skal det være en chokolade af god kvalitet, og så skal den tempereres korrekt. Herefter skal den naturligvis også påføres flødebollen korrekt, så skummet ikke falder sammen.

 

Flødebolleskum

En god flødebolleskum skal være luftig og fyldig. Den må ikke falde sammen. Det opnår du ved at piske den korrekt. Det kan være en kunst at piske den perfekte flødebolleskum. Ønsker du at lære det, kan du lære det på et flødebollekursus af en rigtig ekspert.

 

Bunden

Bunden består traditionelt af en sprød vaffel – dog kan du også bruge andre former for bunde. Vælger du en bund af vaffel, kiks eller lign, er det vigtigt at bunden er dejlig sprød. Hjemmelavede flødeboller er dermed ikke gode at komme flere dage i køleskabet. Her kan bunden blive blød, og ikke nær så god, som når den er frisklavet. Du kan naturligvis lære alt om at lave en gode flødebollebund på et flødebollekursus.

Skriv et svar