Det perfekte setup til mere røg fra vandpiben

At ryge vandpibe og at ryge cigaretter er to helt forskellige oplevelser. Der er selvfølgelig nogle ligheder – det kan skabe noget socialt at samles om, der er nikotin-holdige og nikotinfrie alternativer – men der er også mange forskelle.

At suge til i en vandpibe, høre boblerne køre rundt, den lange vej op af slangen – her akkumuleres der meget mere røg, end der nogensinde kunne komme ud af en cigaret.

Denne mængde af røg giver masser af frihed til forskellige konkurrencer blandt venner. Hvem kan lave den største røgsky, hvem kan lave flest røgringe og dette skaber venlig konkurrence.

Men der er nogle ting, som du skal have styr på i dit setup, inden din vandpibe kan producere mest muligt røg.

 

Tæthed

For at kunne samle den mest mulige røg fra din vandpibe så skal du sørge for, at den er tæt. Tjek både dine slanger og rør og se om de kan monteres tættere.

Størrelsen på dit vandpibehoved har også en indflydelse på røgen. Jo større hovedet er, jo større er sandsynligheden for, at du trækker tom luft ud af det.

Her skal du altså finde en balancegang til hovedets størrelse, sådan der kan komme store mængder røg ud igennem uden, at der også kommer tom luft ud.

  

Tålmodighed

Når du tænder dit vandpibekul, så er det vigtigt, at du er tålmodig.

Hvis du smider for mange kulstykker på sølvpapiret, så kan du risikere, at du giver tobakken et ”chok” og dermed brænder det for hurtigt.

Du kan starte med at smide to kulstykker på vandpiben, når du opstarter den også tage den derfra. Det er nemlig ikke fordelagtigt, at dine kul brænder meget helt fra starten af.

  

Kul og aske

Når du placerer dine kulstykker ovenpå vandpiben i starten, så er det heller ikke ligegyldigt, hvordan du placerer dem.

Her får du mest ud af dine kulbriketter, hvis du placerer dem på ydersiden af pladen og ikke i midten. På samme tid skal du også være opmærksom på den aske, der akkumuleres i askebægeret.

Sørg for at fjerne overskydende aske ved at banke til kulstykkerne i askebakken. På den måde opnår du en mere stabil og kontinuerlig varme, som hjælper dig med at få mest muligt røg fra din vandpibe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *