Derfor skal du vælge en elcykel

Flere og flere danskere kører i dag rundt på en elcykel. For de som ikke har en elcykel, så kan det være en anelse provokerende at kæmpe sig op en stejl bakke, imens man misundeligt ser en person på elcykel, afslappende og upåvirket, overhale en på cykelstien. Der er mange grunde til at anskaffe sig en elcykel, og at komme fra A til B på hurtigst mulig vis, er blot en af årsagerne.

På dette link finder du Danmarks førende indenfor elcykler.

Hvis du har små børn

Hvis du har små børn, så har elmotoren på en ladcykel f.eks. gjort det meget lettere at cykle dine børn i børnehave. Man kan nu transportere sine børn uden at troppe svedigt op på arbejdet efter cykelturen. Herudover så er ladcyklen blevet utrolig trendy at cykle rundt på, hvilket du sikkert også har bemærket på de danske cykelstier.

Hvis du har langt i skole

En elcykel har også vist sig at være utrolig populær, hvis du bor et stykke væk fra den skole eller det gymnasie du er tilknyttet. Med en elcykel behøver du ikke at arrangere diverse køreanledninger, for du vil opleve at det er super nemt at komme til og fra skole.  

Hvis du er oppe i alderen

Elcyklen har også hjulpet den ældre generation med at komme rundt. Når man har flere år på bagen, så kan det være svært at komme over stejle bakker, og i det hele taget cykle længere distancer ad gangen.

Elcyklen hjælper dig på dette område, og den hjælper hertil også med at holde musklerne i gang. Det er nemlig rigtig vigtigt at man bliver ved med at være aktiv, også selvom du bliver ældre. Du kan indstille elcyklen til hvor mange watt den skal hjælpe med, og i den forbindelse kan du finde den helt rette indstilling, således at den hjælper dig med cykelturen, imens du samtidig også får brugt dine muskler.

Hvis du elsker terrænkørsel

Man kan også få mountainbikes som kører på el, og det lyder måske ikke så ideelt hvis du netop bruger din MTB-cykel til at dyrke motion. Det har dog den fordel, at du med lethed kan bruge den til at cykle til og fra det skovområde, som du har tænkt dig at køre i, hvortil du kan afkoble strømmen imens du motionerer.

Dette skal du være opmærksom på

Når/hvis du har tænkt dig at anskaffe dig en elcykel, så er der nogle ting du skal være opmærksom på:

  • Der må kun være én motor på cyklen.
  • Motoren må kun hjælpe til, hvis du træder i pedalerne.
  • Motoren må maksimalt hjælpe op til 25 km/t.
  • Motoren må kun afgive effekt op til 250 watt.
  • Udstyr såsom bremser og lys, gælder på elcykler ligesom almindelige cykler.

Hvis du køber en elcykel af en udbyder, hvor overstående ikke er gældende, så bør du afslå tilbuddet og finde en anden forhandler.

Tips og tricks

Faktisk er det kun et altoverskyggende råd, som kun kan anbefales at have styr på: HUSK AT SÆTTE ELMOTOREN TIL OPLADNING EFTER BRUG!

Selve motoren er tung, og hvis man pludselig løber tør for strøm op ad en bakke, så er det altså dig som misundeligt ser dig om efter ham på den almindelige cykel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *