Derfor bør du have et hæve sænkebord på hjemmekontoret

Stadig flere danskere er i den seneste tid begyndt at arbejde hjemmefra. Det har mange fordele, men det betyder også, at man bør investere i et hjemmekontor. Det vil altså sige et rum indrettet til optimal produktivitet, hvorfra man kan udføre sit arbejde. Gør man ikke det, ender man alt for nemt med at sammenblande arbejde og privatliv. Det ender næsten altid med for mange timers arbejde eller for mange timer på sofaen.

Indret efter dine præferencer

Men hvordan indretter man så sit hjemmekontor til optimal produktivitet? Det afhænger enormt meget af den enkelte, hvorfor det nærmest per definition også kommer til at indebære en masse mislykkede forsøg. Du kan dog nemt overhale din bås på kontoret indenom, fordi du selv har magt og mulighed for at indrette det efter dine præferencer. Det kan være, at du gerne vil have alle dine nødvendige værktøjer ved dine fingerspidser, eller at familiefotos skal fylde alle lodrette flader.

Hvorfor hæve sænkebord?

Måske er indretningen af dit eget hjemmekontor sågar din mulighed for at få et hæve sænkebord. De behøver nemlig langt fra at være så dyre, som mange tror. Tag bare et kig på udvalget på https://www.inventarland.dk/. Den største årsag til at du bør få et hæve sænkebord på hjemmekontoret er den alsidighed, det kan introducere til din hverdag.

Særligt når du ikke har mulighed for at skifte omgivelserne på samme måde som før, er det afgørende at fortælle din hjerne, hvornår det er tid til at arbejde. Det kan du gøre med et hæve sænkebord. Samtidig undgår du dog at gøre det til en kedelig vane, da du konstant kan veksle mellem at sidde og stå. Den slags ændringer kan virke små, men de kan være med til at holde dig på dupperne i løbet af en lang arbejdsdag, så du ikke ender på sofaen før tid.

Få en sundere arbejdsdag

Mange vælger også et hæve sænkebord af sundhedsmæssige årsager. Der er nemlig ingen tvivl om, at menneskekroppen bestemt ikke er lavet til at sidde ved et skrivebord syv timer om dagen. Ved at kunne stå op store dele af din arbejdsdag, kan du først og fremmest forbrænde væsentligt flere kalorier. Derudover lader det dog også til at være mere ergonomisk korrekt at stå op foran computeren. Det kan være med til at rette rygsøjlen og vinkle hofterne rigtigt. Hvis du har haft problemer med en øm ryg, er et hæve sænkebord derfor også det oplagte valg.

Du bør dog også være opmærksom på, at et hæve sænkebord selvfølgelig kræver tilvænning. Sørg blandt andet for at få et par gode sko eller en blød måtte at stå på. Ellers kan du hurtigt få ømme fødder og lægmuskler. Så længe du varierer, hvorvidt du står eller sidder i løbet af dagen, er et hæve sænkebord på hjemmekontoret dog kun sundt for dig.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *