Den ultimative guide til sommerens bålplads

Bålpladsen er det perfekte sted at hygge sig. Her kan du bygge dit eget bål, riste skumfiduser, fortælle spøgelseshistorier og riste s’mores. Uanset om det er for børn eller voksne, sommerlejre eller baghavefester, er der mange måder at nyde din bålplads på i denne sæson!

Hvad er et bålfad?

En bålplads er et cirkulært eller firkantet rum i jorden med sten omkring. Den kan også være lavet af mursten, sten eller metal. Den kan have mange forskellige udseender, og der er et bålfad til enhver smag og behag.

Typer af bålfader

Brandgrube af ler: Dette lermateriale er robust og let at bruge. De kan fås i de fleste byggemarkeder for under 200 dollars! Sørg for, at du har nok plads til den størrelse, du vælger. Bålplads med sokkel: Et bålsted med en base af metal eller træ kan placeres næsten overalt og er let at flytte, hvis det er nødvendigt.

Bålplads i metal: De vil holde længe, da nogle af dem endda kan blive en del af dit havelandskab med tiden. Der findes bålfade i metal i forskellige farver, former, højder og drøjder.

Bålplads med glas: Disse ildsteder er også kendt som “glasvægge” eller “glaskanter”. De ser stilfulde og moderne ud.

Bålplads med skål i rustfrit stål : de vil ikke ruste, misfarve eller korrodere med tiden, og deres farver vil heller ikke falme under udsættelse for sollys.

Hvorfor er det, at et bål kan skabe hygge?

Ild får os til at føle os varme, trygge og beskyttede. Den kan bruges til at tilberede mad eller til at varme. De flimrende flammer er fascinerende, og det er især i de varme sommeraftener, at man kan sidde i sin have på terrassen eller hvor man nu er, og tænde op i sit bål, høre gnistrerne, imens man sidder og nyder et glas vin eller to. Det er et begreb, som vi danskere kalder HYGGE!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *