Den næste sommer er på vej

De fleste glæder sig nok. Men er du klar til at gå sommeren i møde?

Der er stadig god tid, men der er også mange ting man skal have styr på. Et af dem er sommerdæk til bilen.

I modsætning til de fleste andre EU lande, er der i Danmark ingen lovkrav om hvornår du skal skifte til vinter- eller sommerdæk. Lige nu vil de fleste nok have vinterdæk monteret. Dem kan du sagtens køre med hele sommeren igennem også. Men særlig smart er det nok ikke.

Vinterdæk har en langt højere rullemodstand, og bilen vil derfor bruge mere benzin, end med sommerdæk. Der findes også de såkaldte helårsdæk. Det er selvfølgeligt også en mulighed. Hvis du er i tvivl om hvilken slags dæk der er bedst for din bil og din kørestil, finder du gode råd om bl.a. sommerdæk på biloplysninger.dk.

Hvordan har dine havemøbler det?

Hvis ikke du har pakket havemøblerne ned for vinteren, er det nok en god ide at gøre det nu. De bliver ikke bedre af at stå udenfor uden beskyttelse. Bedst er at opbevare dem i en tør og frostfri kælder o.l. Men også et beskyttende overtræk, som man kan købe overalt hvor der også sælges havemøbler, er bedre end ingenting.

Du skal ikke tro at de vand- og vejrfaste plastmøbler ikke har brug for beskyttelse. De kan godt nok tåle regnvejr, men frosten gør dem sprøde som glas. En typisk dansk vinter kommer med mange skift mellem plus- og minusgrader. Især plast materialer reagere kraftigt på temperaturskift.

De udvider sig når det er varmere og trækker sig sammen når det bliver koldere. Når et materiale udvider sig, bevæger molekylerne sig væk fra hinanden. Det modsatte sker når det skrumper. Sker det for mange gange, opstår det, man kalder materialetræthed.

Det ender med at ting som ser helt i orden ud går i stykker, uden synlig årsag. Det kan være forklaringen på, når en havestol pludselig knækker under dig.

Og hvor du skal hen på ferie, om sommeren?

Vi danskere elsker at rejse. Især om sommeren. Danmark, med sine smukke kyststrækninger og fede strande er dejligt om sommeren – når vejret er godt. Men solskin og blå himmel er ikke lige hvad de danske somre er mest kendt for, selv om der findes undtagelser. Så vi vil gerne holde ferie hvor der er en bedre chance for, at vi kan nyde sommeren.

Det kan godt betale sig at booke ferieturen så tidlig som mulig. De fleste rejsebureauer giver rabat for tidligere bookinger. Der kan være gode rabatter at finde, hvis man er medlem af FDM. Delvist, fordi flyselskaberne også giver rabat, men også fordi de så får en bedre ide om, hvordan den kommende sæson bliver for dem. Også fordi det er en ekstra arbejdsbyrde når mange booker i sidste øjeblik.

Vær smart og book dine ferierejser tidligt, så har du flere penge at nyde ferien for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *