Bouldering er indendørsklatring der styrker din krop

Bouldering giver dig en stærkere krop. Hvis man ønsker et langt og sundt liv, er det fordelagtigt at have en sund og stærk krop. Regelmæssig motion er essentielt hvis man ønsker at holde sig sund. Motion kommer dog i mange former, og der findes mange sportsgrene. Både de klassiske sportsgrene såsom badminton, fodbold, tennis, basketball, men mange hælder os blot til at motionere nede i det lokale fitness center. Hvad der passer til en selv afhænger af ens præferencer og hvad man synes er sjovt. For selvom målet med motion og sport i sig selv ikke er at have det sjovt, kan det være en stor bonus der øger motivationen – især hvis man ikke er sportsligt anlagt. Nogle kører træt i at dyrke den samme sport eller motionsform om og om igen, derfor kommer der løbende nye trends til som kan være interessante at udforske.

Bouldering er den nye klatresport der tager Danmark med storm

Bouldering er en relativ ny sportsgren her i Danmark, forstået på den måde at det ikke er ligeså udbredt som mange andre sportsgrene. I sin essens er bouldering en klatresport uden brug af reb eller lignende udstyr. Man klatrer derved helt frit, hvilket kan være mere udfordrende og for nogle sjovere. Som regel er der ved bouldering et semi-blødt underlag som man kan falde ned på, så selv hvis grebet glipper slår man sig ikke alvorligt. En ekstra god ting ved bouldering er at man ikke behøver at være ekspert for at gøre det, man behøver ikke engang at være erfaren klatrer.

Bouldering foregår i en klatrehal. Man klatrer på vægge i op til 4,5 meters højde. Som nævnt bruges der ikke reb eller andet sikkerhedsudstyr – hvilket gør oplevelsen mere fri end traditionel indendørsklatring. De fleste steder skal man dog enten medbringe eller leje et par klatresko – det er alt.

Mange af de steder der tilbyder denne form for indendørs klatring i flere forskellige niveau, lige fra helt nybegynder op til de super øvede. Det giver muligheder for alle.

Klatring for børn

Børn elsker at være aktive og bruge kroppen. Det ses altid i skolegården, på fritidshjemmet eller til fritidsaktiviteterne. Klatring for børn er en oplagt aktivitet at prøve af og nu om dage tilbyder enkelte bouldering-steder også bouldering for børn, eller klatring for børn om man vil. Det er som regel separate baner der er mere sikre, men mindst ligeså sjove. En af de få udbydere der tilbyder bouldering for børn er Bison Boulders i Søborg. Som noget helt unikt tilbyder de også at afholde børnefødselsdage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *