Alt du skal vide om RKI

Det kan være forvirrende at få overblik over sine finanser. Det kan i særdeleshed være en svær opgave, hvis man ikke helt har godt styr på sine finanser. Det er vigtigt at have styr på sin økonomi og huske at betale sine regninger til tiden, så man ikke får rykkere. Hvis man ender med at have modtaget alt for mange rykkere, kan man nemlig ende på RKI.

Hvad er RKI?

RKI er Ribers, som styres af Experian, som er et nationalt register i Danmark. På registeret kan man kreditvurdere borgere. RKI er nemlig landets allerstørste leverandør af informationer om borgeres kreditværdi og økonomiske situationer.
Dem, der benytter sig af RKI er eksempelvis investorer, virksomheder, de offentlige myndigheder og den finansielle sektor. De går ind og vurderer hvorvidt en borger er en god kandidat til for eksempel et lån. Hvis man er en dårlig betaler af sine regninger, ender man nemlig på RKI. Dårligere betalere kan derfor få meget, meget svært ved at oprette et lån nogen som helst steder. Dette skyldes, at hvis man ikke er i stand til at betale nogen af sine regninger til tiden, kommer man på listen, så alle de lånedygtige aktører kan se, at man ikke er værd at låne til.

Hvordan ender man i RKI?

Der skal mere end bare en enkelt ubetalt regning til at ende i RKI. Hvis man over en længere periode ikke har betalt nogen af sine regninger og endda modtaget og ignoreret en række rykkere, er der god sandsynlighed for at man ender på RKI. Hvis man efter mange ubetalte regninger og rykkere begynder at blive ringet op af kreditorer, der forlanger penge fra dig, er man sikret en plads på RKI.
Det er altså vigtigt at gøre alt hvad man kan få ikke at ende i det register. Tips til bedre overblik over sin økonomiske situation er at føre logbog over de penge, man bruger, så man ikke kommer til at bruge penge, man faktisk ikke har.

Hvem kan være medlem af RKI?

Det er ikke alle og enhver, der kan få medlemskab af Experian og dermed adgang til alle de informationer, RKI ligger inde med. Det er nemlig kun virksomheder med et aktivt CVR-nummer, der kan oprette sig som Experians kunde. Langt de fleste danske virksomheder samt det offentlige og den finansielle sektor er med. Der er forskellige krav til de kreditorer, der gerne vil være medlem.

Lån på trods af RKI

Det kan altså konkluderes, at hvis man ender i RKI-registeret kan man få rigtig svært ved at optage et lån, hvis man har brug for det. Det er dog ikke helt umuligt, fordi RKI-registrering er ingen hindring. Ecomia beskriver, hvordan man kan låne penge på trods af RKI registrering. Man kan på hjemmesiden få et godt overblik over de muligheder, man har som RKI registreret, og mulighederne er faktisk ikke helt få. Man kan blandt andre optage et lån hos Spargo Finans, Anna Finans, Go Kredit.dk, Modus Finans og Føniks Privatlån. Igennem hjemmesiden kan man ansøge om lån og dermed få startet processen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *