7 fantastiske fordele ved at spise kokosolie

Kokosolie er en fødevare, blandt de få udvalgte, som kan klassificeres som en superfood. Kokosolie indeholder en unik kombination af fedtsyrer, og kan have positive effekter på dit helbred. For at nævne et par: Vægttab og opretholdelse af en sund hjerne.

I den vestlige del af verdenen er vi blevet opmærksomme på at spise kokosolie for de sundhedsmæssige fordele. Men i andre dele af verdenen, er kokosolie en naturlig del af den daglige kost. Op til 60% af deres kalorier kommer fra et indtag af kokosnød. Ved undersøgelser har man fundet ud af, at deres helbred og sundhedsstandard er fremragende med meget lave tilfælde af hjertesygdomme.

Her er 7 evidensbaserede sundshedfordele ved kokosolie.

Kokosolie indeholder sunde fedtsyrer

Fedtsyrerne i kokosolie kan booste kroppens forbrænding af fedt og give din hjerne og krop en masse energi. Kokosolie kan også øge det gode kolesterol i blodet, som er forbundet med en reduceret risiko for hjertesygdomme.

Fedtsyrerne i netop kokosolie bidrager til et hurtigt energiboost, da leveren udnytter dem til fulde. De kan endda gavne hjernen i så stor en grad, at undersøgelser foretages omkring epilepsi og alzheimers.

Kan øge fedtforbrændingen

Fedme er et af de største helbredsproblemer i verden. For mange handler fedme kun om kalorieindtag. Men kilderne til kalorierne har mindst lige så stor betydning! En kalorie er ikke bare en kalorie.

Indholdet i kokosolie kan øge antallet af kalorier, du forbrænder over tid, sammenlignet med andre kalorier fra andre kilder.

Kokosolie

Kan dræbe skadelige mikroorganismer

Bestemte syrer udgør 50% af det samlede fedtsyrer i kokosolie. Når disse bestemte syrer er fordøjet, danner det substanser. Disse substanser kan dræbe skadelige patogener som bakterier, virus og svampe.

Reducerer sulten og hjælper dig med vægttab

Fedtsyrerne i kokosolie kan reducere følelsen af sult. Undersøgelser har vist, at et indtag af kokosolie i starten af en dag fik en gruppe mænd til at spise 256 færre kalorier senere på dagen i forbindelse med andre måltider.

Det er derfor muligt, hvis man fortsætter med at indtage kokosolie over længere tid, at ende med at tabe sig naturligt, da man vil indtage færre kalorier dag for dag.

Øger niveauet af det gode kolesterol

Kokosolie indeholder naturlige fedtsyrer, som øger det gode kolesterol i kroppen. Kokosolie kan endda gøre det dårlige kolesterol mindre skadeligt. Ved at øge niveauet af det gode kolesterol, kan kokosolie være positivt indtag for at opretholde en sund hjertefunktion. En undersøgelse viste, at sammenlignet med soyaolie, havde kokosolie den tydelige effekt, at det reducerer det dårlige kolesterol og øger det gode kolesterol. I en anden undersøgelse var det muligt at se, hvordan kokosolie, i kombination med et kostprogram, øgede niveauerne af det gode kolesterol.

Kokosolie

Det kan beskytte din hud, dit hår og dine tænder

Kokosolie har mange positive effekter – også når det ikke indtages i spiselige form. Mange mennesker benytter det i kosmetiske sammenhænge og til at forbedre deres udseende af deres hud og hår.

Undersøgelser har da også vist, at mennesker med tør hud har mulighed for at forbedre deres tilstand markant ved at benytte kokosolie som fugtighedscreme. Kokosolie kan tilmed reducere forekomsten af eksem.

Kokosolie, hvis den er benyttet på huden, fungerer tilmed som solcreme, og er i stand til at blokere 20% af solens skadelige stråler.

Du kan også benytte kokosolie som mundvask, da kokosolie kan dræbe nogle af de skadelige bakterier i munden, så du forbedrer din mundhygiejne og reducerer dårlig ånde.

Fedtsyrerne kan booste hjernefunktionen hos alzheimerspatienter

Alzheimers er den mest typiske årsag til demens i verden og rammer hovedsagligt ældre personer. Hos alzheimerspatienter viser undersøgelser, at der er en reduceret mulighed for at udnytte glukose til energi i visse dele af hjernen. Ketoner i kokosolie kan muligvis sætte ind i stedet for glukose og fungere som alternative energikilder for de dårligere fungerende dele af hjernen.

Undersøgelserne på dette område er dog stadig i deres tidlige stadier, og der er ikke direkte beviser på, at et indtag af kokosolie hjælper på alzheimers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *