5 ting du kan lave med dit barn i sommerferien

Snart har skolerne lukkede og alle børn får sommerferie. Hvis du er idéforladt i forhold til, hvad du kan bruge dit barns mange ugers fritid på, får du her fem gode råd til, hvad i sammen kan finde på.

Udflugt i naturen

Uanset hvor man bor i Danmark, har alle mulighed for at tage på udflugter i naturen – selv hvis du bor i storbyen. Der er mange muligheder, og det behøver ikke at kræve mere tid eller forberedelse end, at i tager hul på dagen en time ad gangen.

I kan starte med at pakke en fælles rygsæk, hvor forberedelsen er med til at skabe spændte forventninger om den tur, i snart skal på. Hvad skal I have med? Hvad har I mon lyst til? I fællesskab kan i blive enige om en hyggelig frokost og lækre snacks, som I ved, at I sammen skal nyde senere ude i naturen. Husk også noget læskende at drikke.

Når rygsækken er pakket, kan i få et overblik på nettet over, hvilke naturområder der er i nærheden. Når i har fundet et sted at udforske, er det bare om at tage på udflugt i naturen. Det er en god anledning til at være sammen på en anden måde, og det er med sikkerhed en fælles ting, som er langt fra den trivielle hverdag.

Hold små konkurrencer

Konkurrencer kan være hyggelige på den rigtige måde. Hvem kan gå flest skridt på en dag? Hvem kan spise en elefantsnøre hurtigst? Det behøver ikke være større konkurrencer, som er afgørende for stemningen efterfølgende. Hvis det forbliver enkelt, hyggeligt og sjovt for alle, kan feriestemningen hurtigt brede sig. I kan også lave skattejagte eller sjove ordlege eller rebuser. Eller gå i køkkenet og se, hvem der kan lave den sjoveste eller mest anderledes ret ud fra de ting, der nu måtte være.

Fyld badebassinet, hvis vejret tillader det

Noget det alle børn kan lide, er at bade. Det behøver ikke at være et kæmpe bassin på flere tusinder liter, det kan også sagtens være et mindre et på 250liter. I princippet, er størrelsen irrelevant, det handler om at gøre det til en hyggelig begivenhed. Tag barnet med i supermarkedet, og vælg badebassinet. Køb en badebold, et badedyr eller andet. Tag hjem og stil det et sted, hvor man kan sidde og kigge på, hvis ikke du vil med i bassinet. Det vil give barnet masser af opmærksomhed og du kan sidde og nyde en latte imens solen skinner. 

Se filmmaraton med slik og popcorn

Sig til barnet, at i dag er det store filmdag, med alt hvad de indebærer. Hvor tit har du givet dit barn lov til at se flere film i træk og spise slik og popcorn på en tirsdag fx? Brug en dag på at give barnet følelsen af at få lov til noget, som barnet normalt ellers ikke vil få lov til. Glem det at barnet skal ud og lege og bevæge kroppen, det skader ikke, at være inaktiv en enkel dag. Til gengæld får i en hyggedag i barnet tarv med max hygge. 

Lav kreative læringslege

Når børn har sommerferie, så skal man sørge for at barnet også holder fri. Men derfor kan man stadig vække barnets interesse indenfor læring, uden at det behøver at blive kedeligt eller give følelsen af at være i skole. Udover at man kan finde en masse sjove spil på Ipaden, hvor man sætter hjernecellerne lidt i gang, så kan man også finde på nogle lege udendørs. Man kan google sig til forskellige udendørs lege, fx, kan man lave nogle regnestykker på vejen med kridt, eller lave en quiz. Kun fantasien sætter sine grænser.

Dette er også en god anledning til, at begynde at tænke på- og forberede den kommende skolestart efter sommerferien. Dette er naturligvis en god idé at gøre i slutningen af sommerferien. Hvis du gør den kommende skolestart til en spændende og sjov ting for barnet, kan du skabe en hyggelig stemning omkring det, så det ikke bliver stresset og i sidste øjeblik. Gør det defor til et fællesprojekt, at I sammen skal finde en flot skoletaske eller et fedt penalhus. Hvis du starter processen i god tid, er der også god tid til at finde de helt rigtige redskaber.

Snart har skolerne lukkede og alle børn får sommerferie. Hvis du er idéforladt i forhold til, hvad du kan bruge dit barns mange ugers fritid på, får du her fem gode råd til, hvad i sammen kan finde på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *