4 tips til fede oplevelser på Fyn

Går turen mod Fyn i sommerferien eller planlægger I en forlænget weekend til det fynske? Så er det heldigvis masser af gode mulighed for at få nogle fine og oplevelsesrige øjeblikke for hele familien. Fyn er nemlig alletiders til børnefamilier, der har brug for at komme ned i gear. Læs med her eller se mere på https://fynsketidende.dk

Sand, vand og sol

Uanset hvor i Danmark I vælger at holde ferie, så er sand, vand og solen en væsentlig del af ferien for enhver børnefamilie. På Fyn finder du mere end 1100 km af den samlede danske kystlinje og nogle af de fineste sandstrande med børnevenligt vand. Ærø Strand og strandene ved Hasmark og Kerteminde hører til blandt nogle af de mest børnevenlige strandsande, så de er helt sikkert et besøg værd. Tag håndklæder, badetøj, skovle og spande under armen og nyd en dag eller to ved vandet.

Op på cyklen

Er I en meget aktiv familie, så er Fyn et oplagt sted at cykle. Her finder I 1200 km skiltede cykelruter, så der er nærmest ingen undskyldning for ikke at tage cyklen med til Fyn og opleve vaskeægte cykelhygge. Fyn er faktisk kendt for sine cykelvenlige forhold og I kan downloade en app med en oversigt over alle øens cykelruter. På Fyn har de endda den service, at de har markeret en masse Bike Friends, som er steder, hvor I kan få pumpet og lappet jeres cykler undervejs. Nemmere bliver det nærmest ikke.

Hop fra ø til ø

En af de fedeste oplevelser på Fyn er øhop i det sydfynske øhav. I kan tage den helt store tur, hvor I besøger så mange småøer som muligt eller lave en mini-øhop-tur. Uanset hvad så bør I unde jer selv en tur til en af de små øer. Tag for eksempel færgen til Strynø. Tag en madkurv med eller spis på øens spisested. Husk at tage badetøj med. Oplev øen til fods eller på cykel og nyd den børnevenlige atmosfære. Har I tid til flere ø oplevelser, hvorfor så ikke se om I kan besøge så mange øer som muligt? Udover Strynø er der jo også Hjortø, Bjørnø, Skarø, Avernakø, Drejø og Lyø.  

 

Børnebyen Odense

Normalt hører en storbyferie ikke til den børnevenlige slags, men her er Odense en undtagelse. Odense er I den grad børnevenlig med masser af familievenlige oplevelser. Tag for eksempel toget til Odense og bo på et familiehotel midt inde i byen. Herfra er det nemt at gå eller køre med bus ud til de mange forskellige oplevelser. I og omkring H.C. Andersens Hus er der mange oplevelser for børn i alle aldre. Kommer I der om sommeren, er der ofte flere aktiviteter på plænen uden for museet. En dag i Den Fynske Landsby er også et must. Her kan I opleve, hvordan man boede og arbejdede i gamle dage. Kommer I der i skoleferierne er der arbejdede værksteder og masser af dyr, som ungerne kan snakke med. En superoplevelse for hele familien, som man vil kunne huske i rigtig lang tid.