4 gode råd til festudlejning

Når man skal planlægge en havefest, har man meget at se til i månederne op til. En af disse ting er leje af festtelt, borde, stole, service og så videre. Det kan være svært at vide, hvor man skal starte henne, så her får du 4 gode råd til, hvad man skal gøre, når det kommer til festudlejning.

Få flere tilbud

Markedet for festudlejning er stort, og da de fleste sikkert er interesserede i at få tingene til den bedste pris, kan det sagtens betale sig at bruge noget tid på at sætte sig ind i det. Man har mange forskellige muligheder, og det er værd at kigge grundigt på dem alle og ikke blot vælge det første og det bedste. Det skal jo helst vise sig, at man på dagen får præcis det, man har regnet med. Den bedste måde at finde frem til de gode tilbud er ved at søge på nettet – så får man som udgangspunkt mange gode forslag til teltudlejning, som man med fordel kan kombinere med leje af alt tilbehøret.

Lej det hele ét sted

Medmindre man har mulighed for at låne telt, borde, stole, lys, højtalere, service etc. hos venner eller familie, eller hvis man selv har noget stående, så er der meget, man skal leje, når man skal planlægge en havefest. For at undgå, at man skal til at finde gode tilbud mange steder og holde styr på, hvor man har lånt hvad, bør man nøjes med at leje det hele ét sted. Det er meget lettere at holde styr på bestillinger og betalinger, når man vælger at få alt sammen leveret fra samme sted, og så vil tingene også passe i både farve og stil. Desuden kan man ofte finde alle de nødvendige ting i en pakkeløsning, så man ikke skal håndplukke hver enkelt lille ting. Det er den nemme løsning, det fungerer fint, og man sparer en del tid.

Mål op før bestilling – hvad har du plads til?

Forhåbentlig er det en selvfølge, at man husker at måle op i haven, inden man bestiller telt, men hvis ikke, så skal man huske at gøre det. Det er vigtigt at vide præcis, hvor stort et festtelt, man har plads til i haven, så man ikke ved et uheld bestiller et, der ikke kan være der. Man skal dog først og fremmest finde ud af, hvor mange mennesker, der kommer, for det er altafgørende for, hvor mange borde og stole, der skal være plads til i teltet. Hvis man bliver mange mennesker, men ikke har plads til et telt, der er stort nok, i haven, så skal man i gang med at finde på en plan B. Derfor er det altid en god idé at gå i gang i god tid.

Så snart størrelsen af teltet og antallet af borde og stole er på plads, skal man i gang med at finde ud af, hvordan bordene skal stå inde i teltet, for at der bliver plads til det hele samt til eventuel buffet og dansegulv. Her er det en god idé at tegne teltet med mål på et stykke papir, og derefter tegne bordene ind på forskellige måder for at få en idé om hvordan det kommer til at se ud. Det er nemlig vigtigt, at bordene står helt rigtigt, så der er plads til, at man kan sidde ved siden af hinanden, og så man kan rejse sig fra sin plads, uden hele rækken også skal rejse sig. Der skal også være plads til, at man kan gå frit rundt mellem bordene, hvis de ikke står i forlængelse af hinanden.

Tjek at alt er i orden med det samme

Så snart teltet er blevet monteret, skal du i gang med at tjekke, at alting er, som det skal være. Tjek kvaliteten og om det svarer til det, du har bestilt, og tjek om der er eventuelle fejl eller mangler på telt, borde, stole og så videre. Er der for eksempel hul i teltdugen, eller har et af bordene et ødelagt ben, skal du sørge for at indberette det, så du kan få det erstattet med noget, der er i orden inden festen, eller så firmaet i hvert fald ved, at skaden var der, da du modtog tingene, så du ikke ender med at skulle betale for skaden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *